7 Voordelen van cloud telefonie & VoIP voor kmo’s

31 januari 2023 | Cloud telefonie, Tips

Gedaan met de ingewikkelde telefooncentrale, vanaf nu telefoneer je eenvoudig via het internet, vanuit de Cloud. Voice over Internet Protocol (VoIP) is een technologie waarmee je telefoongesprekken kan voeren via je internetverbinding in plaats van via een “gewone” (of analoge) telefoonlijn. Dat VoIP aan een heuse opmars bezig is in België, verbaast ons niet. Er zijn voor kmo's namelijk tal van voordelen, die we in deze blog allemaal op een rijtje zetten.
  1. Professionele telefonie zonder compromissen

Jouw organisatie is uniek en heeft haar wensen en eisen wat betreft telefonie. Met haar uitgebreide en zeer flexibele telefonie-oplossing biedt onze VoIP partner Fonzer vandaag wat je zoekt: een online telefooncentrale (hosted PBX), inclusief de telefoonnummers en de gesprekslijnen voor uw communicaties. Veel extra features zoals een telefoonboek, wachtrij, keuzemenu, voicemail of gespreksopname, zijn beschikbaar. Fonzer is jouw ‘unified cloud communications’ platform met krachtige mogelijkheden om te integreren.

  1. Altijd en overal bereikbaar

Dankzij VoIP kan je communiceren via zowel vaste als draagbare toestellen. Smartphones, tablets, computers en applicaties zoals Teams kunnen met elkaar gecombineerd worden. Hierdoor verloopt bellen naar elkaar zonder enig probleem en zijn ook thuiswerkers eenvoudig bereikbaar! Met de Qaller app bel je met het bedrijfsnummer, ontvang je oproepen en beheer je je centrale via je smartphone.

  1. Goedkoper dan traditionele telefooncentrales

Naast een eenmalige opstartkost zal jouw maandelijkse abonnement altijd het werkelijke gebruik volgen. Belkosten voor VoIP kunnen tot 60% lager zijn dan via een traditionele telefooncentrale. Dat percentage kan verder stijgen tot 80% wanneer je naar buitenlandse nummers belt. Tenslotte zijn registratiekosten en kosten voor je aansluiting een stuk lager dan bij een traditionele telefoonlijn. Alles verloopt namelijk via je internetaansluiting.

  1. Eenvoudig beheer

Je hoeft geen ingewikkelde telefooncentrale meer te hebben en onderhouden, maar communiceert eenvoudigweg via het internet, vanuit de Cloud.

Het beheren en aanpassen van je telefooncentrale en belmenu gebeurt via een web-interface. Alle aanpassingen gebeuren op afstand. Dat bespaart een hoop verplaatingskosten en tijd.

  1. Gemakkelijk wanneer je verhuist naar een nieuw kantoor

Bij klassieke telefoonlijnen moet je minimaal 2 tot 8 weken van te voren aangeven wat je nieuwe adres gaat zijn. Bovendien kost verhuizen ook nog eens extra administratiekosten. Al bij al dus niet zo eenvoudig. Bij Fonzer pak je jouw toestellen in, pakt ze weer uit in je nieuwe kantoor en sluit ze aan. Als je internet hebt, kan je direct doorgaan met bellen alsof je nog op je oude kantoor zat. Je geeft je verhuis door en wij passen dit meteen aan in onze administratie. Dat kost je niets en je hebt geen last van wachttijden of monteurs. Ook blijf je via je smartphone & laptop bereikbaar, zelfs wanneer de fysieke telefoons afgekoppeld zijn.

  1. Betere geluidskwaliteit

VoIP is in staat om een veel hogere gesprekskwaliteit te leveren dan de oude koperlijnen. In de meeste gesprekken is de gesprekskwaliteit niet beperkt door de mogelijkheden van VoIP maar juist door de oude analoge aansluitingen. Geluid via VoIP is niet alleen kristalhelder, maar de stemmen klinken ook meer zoals in het echt. Wanneer je iemand belt via je gewone telefoon zijn stemmen meestal moeilijker te herkennen dan wanneer je iemand belt via apps zoals WhatsApp, Skype of Messenger. Dit laat je zien dat je met VoIP niets achteruit gaat in gesprekskwaliteit.

  1. Goed voor klein en groot

VoIP is in een internationale setting zéker interessant maar ook met één enkele vestiging in België geniet je van heel wat voordelen. Bij onze VoIP partner, Fonzer, krijg je meer dan standaard telefonie via internet. Je krijgt een moderne centrale die niet alleen je telefoontjes kan doorsturen naar je toestel maar ook hoe die gesprekken binnen komen, bij wie en wanneer. Als klein bedrijf kan je ook al kosten besparen, je telefoontjes beter afhandelen en eenvoudig uitbreiden als je nieuwe toestellen nodig hebt.

Hoe groter je onderneming hoe meer je kan profiteren van de financiële voordelen ten opzichte van een oude klassieke telefooncentrale, vooral op vlak van telefoongesprekken in en naar het buitenland. Of je nu een eenmanszaak bent of een bedrijf met duizenden werknemers, wij helpen je met de juiste installatie voor jouw organisatie.

  1. Schaalbaarheid

Tenslotte is VoIP zeer schaalbaar. Je telefooncentrale groeit (of krimpt) mee met je bedrijf.

Het grote voordeel is dat je niet tegen een plafond aanloopt, wat bij een fysieke telefooncentrale wel het geval is. Eens je aansluitingen op zijn, moet je opnieuw gaan investeren. Of je moet vandaag al investeren in een zware centrale om voorbereid te zijn op je toekomstige groei. Een centrale waarvan je voor een lange tijd nauwelijks de volledige capaciteit gebruikt. Met cloud telefonie kan je met één telefoonnummer starten, zonder grote investering vooraf, en nummers toevoegen naargelang je ze nodig hebt.

Daarnaast schaal je even eenvoudig terug. Nood aan minder telefoonnummers? Dan laat je die gewoonweg uit je abonnement halen. Je betaalt namelijk enkel voor hetgeen je gebruikt. Zo blijf je niet achter met een dure fysieke telefooncentrale, waar de helft van de poorten ongebruikt blijven.

Het enige wat je fysiek moet aanschaffen zijn extra VoIP telefoons, indien je daar gebruik van maakt natuurlijk. Zo’n VoIP telefoon wordt plug-&-play geleverd. Je plugt deze in en bent onmiddellijk klaar om te bellen en telefoontjes te ontvangen!

Is je interesse in VoIP opgewekt, maar zit je nog met andere vragen? In onze blog ‘De 10 Meest Gestelde Vragen Over Cloud Telefonie & VoIP voor KMO’s’ geven we alvast antwoord op de meest voorkomende vragen.

Graag een demo, een offerte of simpelweg meer uitleg over VoIP en cloud telefonie voor jouw bedrijf? Neem dan rechtstreeks contact op met onze VoIP adviseur.

Trek in meer leesvoer?

Hoe krijg je meer dan één keer per kwartaal inzicht in de financiële gegevens van je onderneming?

Hoe krijg je meer dan één keer per kwartaal inzicht in de financiële gegevens van je onderneming?

Is E-invoicing verplicht in België? Nieuwe informatie voor 2025 & 2026

Is E-invoicing verplicht in België? Nieuwe informatie voor 2025 & 2026

Wat je als ondernemer over CODA moet weten

Wat je als ondernemer over CODA moet weten

Schulden invorderen bij consumenten moeilijker vanaf 1 september 2023 – Pas je algemene voorwaarden aan!

Schulden invorderen bij consumenten moeilijker vanaf 1 september 2023 – Pas je algemene voorwaarden aan!

Dit vind je misschien ook interessant